torstaina, syyskuuta 29, 2005

saman katoksen alla

Mea kirjoitti piittaamattomasta teinistä, josta keskustelu oli rönsynnyt myös huonokäytöksisiin vanhuksiin.
Minä tapasin tänään hyväkäytöksisen ja piittaavan puliveivarin. Aamunysseni vaihtopysäkillä, loppumatkan linjuria odotellessa, sain juttukaverin samaa kulkuvälinettä odottaneesta herrasta.

Vaihdettiin siinä arviomme odottamamme bussin tuloajasta, koska joku vandaali oli kiskonut koko aikataulutelineen sijoiltaan, jonnekin parempaan talteen. Yhdessä myös parjattiin moista vandaalia. Hetken jo odoteltuamme tuli uudelle kaverilleni jano, mutta onneksi apu löytyi mukana olleesta Valintatalon kassista. Ennen pullon korkkausta herra ystävällisesti minulta tiedusteli, josko antaisin luvan korkata ja aloittaa päivän. Vastasin, että mikä minä olen hänelle siihen lupaa antamaan. Sanoi olevansa korkkamatta, jos minua häiritsee. Olimmehan kuitenkin saman pysäkkikatoksen alla.

Monen montakohan kertaa sitä on itse tullut juotua "matkakaljaa" baariin lähtiessä ja bussia katoksessa odotellessa. Kysymättä kyllä keneltäkään samalla pysäkillä seisoskelevalta, että "Anteeksi, saanko juoda tämän olusen tässä?".