torstaina, toukokuuta 26, 2005

reppu ja reissumies

Hihii, nyt ovat kesäloman lentoliput plakkarissa, posteljooni ne tänään kiikutti ystävällisesti kotiin. Erehdyin kääntämään lippujen hinnan mummoiksi ja meinasin tuolilta pudota. Kauhea määrä rahaa. Ja reissu nielee ainakin toisen samanlaisen lisää.
Jotenkin noita euroja pitää vielä vuosien jälkeenkin halvempana kuin markkoja. Tai sitten on vaan tämän finanssineron viimeinenkin rahantaju hävinnyt. No, kaikki ylimääräinen menee kuitenkin matkalippuihin, joten onko sillä nyt niin väliä, jos toisiin reissuihin menee vähän enemmän. Ja puolustuksena sanottakoon, että tälle reissulle on sentään säästöjä, muihinkin kuin lentolippuihin.

Ja nyt kun on kesä hoidettu, niin onkin aika siirtyä ensi vuoden puolelle. Alkutarkastukset potentiaalisista kohteista on jo suoritettu, mutta pientä pohdintaa täytyy vielä harrastaa. Nappasin ärrältä mukaan kasan talven lomaesitteitä. Voi pikkuisen verrata, tuleeko seuramatkailu harkitsemiini kohteisiin edullisemmaksi kuin itse matkatätinä toimiminen. Täytyy myös selvittää, että minkälaiset peruutusehdot noissa seuramatkoissa oikein on. Jos vaikka varaisi kaksi paikkaa ja toivoisi, että joku muukin, viimeistään syksyn pimetessä, innostuisi auringosta, sinisistä vesistä ja sukeltamisesta.

Karttakirja on ystäväni. Niin paljon maita ja paikkoja, jonne olisi kiva joskus mennä. Valitettavasti lomat ja rahavarat eivät mahdollista ihan kaikkea reissaamista, mitä tahtoisin. Ainakaan niin usein kuin tahtoisin. Mutta matkapaikkojen suunnittelu ja tutkiminen on vähän niin kuin olisi jo matkalla. Mielikuva sellaisella. Se on sellaista puuhaa, jota voisin tehdä työkseni, muidenkin puolesta. Onkohan se Töölö vielä myytävänä?