maanantaina, toukokuuta 30, 2005

hämmästyttää kummastuttaa

Ystäväni, miespuoleinen sellainen, tosiaan majaili luonani viikonlopun. Oikein kaksi päivää ja yötä. Ja on se sitten niin kummallinen asia, että seurusteleva miespuoleinen henkilö, majoittuu yksin naispuoleisen ystävänsä luo, vaikka oma avokkikin tulee viikonlopun viettoon samaan kaupunkiin. Ja vielä kun, herranjee, majatalon emäntä elelee sinkkuna.

Ärsytti aivan jumalattomasti ystäväni puolesta, hänen luoviessaan hämmästyneiden ja kummastuneiden ilmeiden ja epäilevien katseiden seassa. Ja toistellessaan, melkoisen vittuuntuneena, vastaukseksi sitäsuntätä. Vaivautumatta selittelemään, tavoillensa uskollisena, mitään sen enempää. Ja ihmiset jotka jaksoivat asiaa kulmat rutussa ihmetellä, ovat tunteneet tämän viikonloppuvieraan yhtä pitkään kun minäkin, jotkut jopa pidempään eli ystävyys on jo ehtinyt saavuttaa ajokortti-iän.


Minä ymmärrän hyvin, että jos molemmilla on läjä eri ihmisiä, joita haluaa kotiseutukäynnillään tavata, niin ei ole pakko viettää saman katon alla 24h. Ja vaikka sen pari yötä viettäisikin eri katon alla, ei se tarkoita automaattisesti sitä, että suhde on kriisissä ja että minun majataloni tarjoaisi lohdutusta vanhan ystävän särkyneelle sydämelle.


Voi luoja. Joskus se rautalankakaan ei vaan auta.

2 Comments:

At 7:38 ip., Blogger Hedari said...

Silloinhan suhde voi hyvin, kun molemmat luottaa toiseen ja saa viettää aikaansa niin kuin haluaa ja missä haluaa.

 
At 9:01 ip., Blogger auringonkukka said...

Indeed! Mutta joidenkin mielestä se näemmä tarkoittaa, jostain kumman syystä sitä, että huonosti menee. Aina ei vaan voi ymmärtää.

 

Lähetä kommentti

<< Home