tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

tyhjiä tassuja

Päätimpä eilen lähteä ulkoiluttamaan polkupyörääni, pitkän talvitauon jälkeen ja kauniin kevätillan kunniaksi. Ja pah. Viimeksi, polkupyörävaraston läpi oikaistessani, näytti pyöräni voivan varsin ilmavasti, mutta nyt oli takatassu lättänä kuin pannukakku. Mutta eipä hätää, investoin viime syksynä omaan pumppuun, kun en enää löytänyt pyörävarastosta yhtään sellaista lainattavaksi. Hetken puhkumisen ja puhinan jälkeen, näytti rengas taas ajokuntoiselta, joten ei muuta kun menopeli ulos ja matkaan.

Kovin pitkälle emme tosin pyörillä kulkevan ratsuni kanssa päässeet, kun alkoi meno takapuolen alla tuntua siinä määrin töyssyiseltä, että katsoin parhaimmaksi taluttaa ratsun takaisin talliin. Itseäni vanhemmasta cityratsustakaan ei ollut seuralaiseksi iltalenkille, sillä näet vaivasi sama tauti molempia tassuja. Varmaan sympatiasyistä toista kohtaan.

Joko minä en vain jaksa tai osaa pumpata renkaita oikein ja tarpeeksi täyteen ilmaa, tai sitten ne kaikki kolme rengasta ovat päättäneet, minulle vähästä käytöstä suivaantuneina, päästää tekemisenpuutteessaan itsestään ilmat pihalle, tai pahimpana vaihtoehtona, jokaiseen renkaaseen on vain jotenkin ilmestynyt pikku-Kallen purkkaa vaativa reikä.

Oli miten oli, minusta tällaiset pyörien fiksaushommat ovat miesten hommia, eli ennen kuin pääsen metriäkään noilla rengasratsuilla eteenpäin, tarvitsen tänne miehen. Anyone? Anybody?