maanantaina, huhtikuuta 04, 2005

arki

Se oli sitten se back to business päivä tänään, parin viikon lomailun jälkeen. Ja aina se rutiineihin palaaminen on yhtä rankkaa oloneuvoksena olon jälkeen. Vaikka ei kotimaan matkailua eksoottisempaa lomalla puuhaisikaan, niin kyllä sitä parin viikon aikana, näemmä onnistuu sen oikean minänsä lähestulkoon kokonaan erottamaan siitä työssäkäyvästä hahmosta. Vaikka joskus kiireisimpinä hetkinä onkin tuntunut, että elävät nuo kaksi sellaisessa symbioosissa, jota kuolemakaan ei saisi säröille.

Onneksi olivat viagrakauppiaat, lääkediilerit ja seksielämän eheyttäjät lykänneet mainoksiaan koko inboxin täydeltä, niin sain lähes puolet päivästä erotella jyviä akanoista ja kuunnella samalla hyvää musiikkia napit korvilla. Pehmeä lasku siis. Huomenna onkin sitten jo niiden jyvien vuoro ja muutaman pakollisen puhelun. Se on hassua kuinka lyhyessäkin ajassa hetkellisesti unohtaa osan työhön liittyvistä termeistä ja asioista, niin että muutama lomanjälkeinen päivä kuluu osittain, jo tuttujen asioiden uudelleen opiskeluun.


Päässä vaan rutisee, kun aivot yrittävät vastentahtoisesti vääntäytyä siitä juuri löydetystä rauhaisasta lomamoodista, takaisin hektiseen työmoodiin. Ja niistä ihanan pitkistä aamu-unista, herätyskellon tylysti kertomaan kukonlauluaikaan.


No, kyllä tämä tästä pikkuhiljaa. Kohta on jo kesä ja uusi loma.