torstaina, maaliskuuta 31, 2005

pesulla

Unohtui edelliseen postaukseen retostella uudella aluevaltauksellani.

Niin eli ilmeisesti kevätilmiöihin kuuluu myös auton pesettäminen. Ajattelin ilahduttaa adoptioautoni oikeaa äitiä ja pitkän laina-ajan jälkeen palauttaa menopelin omistajalleen, sen värisenä kun se oikeasti on. Ei siis muuta kuin reippaasti Ratinan sillan kupeessa sijaitsevaan peseytymispaikkaan tyrkylle. Kun olin selvittänyt, mikä ero on tehopesulla, superpesulla, deluxepesulla ja superdeluxepesulla, sain mukaani lapun, jonka koodi kertoisi pesumasiinalle, minkä pesuista olin valinnut. Helppoa.

Tosin, kuten totesin, peseytyminen ilmeisesti kuuluu autojen kevätrutiiniin, joten meitä koodin omaavia olikin sitten jonossa useampia. Ensimmäisen pestävän ajan nökötin kiltisti sisällä autossa, seuraten muiden edelläni jonottavien puuhastelua. Mutta askeleen lähempänä pesuria uskaltauduin matkimaan, ilmiselvästi itseäni kokeneempien pesettäjien puuhia. Kaivoin auton takakontista, siellä näkemäni pesuainepullon esiin ja sitten töihin. Koodin mukana saamallani rätillä hinkutin kojelaudan ja ovien sisäpuolet puhtaaksi liasta ja pölystä. Kruunuksi vielä purautin ylimääräiset kivet ja roskat pois matoista ja tadaa, ulkoisen pesun jälkeen minun laina-autoni oli kuin uusi. Niin puhdas ja kiiltävä, sekä sisus että kuori.

Olisin tosin melkein itsekin tarvinnut sitä pesua, kaiken sen tomuttamisen ja hinkkaamisen jälkeen. Mutta hauskaa oli, vaikka lähes tunnin jonotinkin. Jos joskus leipäännyn työhöni aivan totaalisesti, voisin ruveta autonpesettäjäksi. Vielä pikku-pikku-bikinit ylle ja olisin kuin suoraan tv-shopin autopesuainemainoksesta. Jeah rait.


3 Comments:

At 2:39 ap., Blogger sea said...

Ratinallekin riitti autoja? Mä luulin, että ne on kaikki tossa meidän Nesteellä. Joka ikinen päivä, jokaisen kellon aikana siellä on ainenkin 6 autoa jonossa (ja sisällä 3-4). Ei mahdu oikaisemaan jalan pihan poikki kun pesuun jonottavat tukkivat. Pöh.

 
At 11:55 ap., Blogger auringonkukka said...

Riitti kyllä! Luulin jo, että tein typeristäkin typerimmän valinnan pesupaikan suhteen, mutta näemmä muuallakin Mansessa on ollut innokkaita autoja peseytymässä. Tossa keskustassa jonottajat ei onneksi tuki muuta kun sen Shellin pihan :)

 
At 2:51 ip., Blogger sea said...

Noh ei ne meilläkään tuossa tuki kun sen Nesteen pihan, mutta mun reitti bussipysäkiltä kotiovelle menee sen pihan poikki... Laiska kun ei jaksa kiertää. ;)

 

Lähetä kommentti

<< Home