sunnuntaina, helmikuuta 06, 2005

toiveunta

Tänään oli tarkoitus viettää tervehenkinen sunnuntai, ilman häivähdystäkään ohimoilla jomottavista edellisillan drinkeistä. Tarkoitus oli myös viettää muutama tunti pulkkamäessä, uutta lumimenopeliä testaten ja raikkaasta ulkoilmasta nauttien. Sen jälkeen olisi vuorossa laskiaismenu, hernekeittoa ja laskiaispullia.

Kaikki muu menikin kuten tarkoitettu, mutta kivoin osuus jäi väliin. Pulkkailu. Ilmojenherra ei ilmiselvästikään tahdo minun kuluttavan aikaa missään niin turhassa puuhassa, kuin pulkkailu tai luistelu. Lähes aina, kun moisia lajeja olen suunnitellut tänä talvena harrastavani, vaihtaa tuo ilmojen säätelijä vettä-Esterin-ahterista-vaihteen päälle ja muuttaa tuon lumeksi kutsuttavan aineen, kengät läpimäräksi kastelevaksi loskaksi. Suututtaa.

Nyt on sitten hyvä olo kun on möllötetty sisällä koko päivä, vedetty kattilallinen hernekeittoa ja pellillinen hillolla ja kermalla täytettyjä pullia. Todella tervehenkistä. Saisi tuo huonotuulinen sääruhtinas, myös hankkiutua eroon näistä ylimääräisistä kiloista, jotka se on huonoilla ulkoilukeleillään aikaan saanut.