perjantaina, helmikuuta 11, 2005

kirja-ahmatti

Olen kroonisesti huono palauttamaan kirjaston kirjoja ajallaan. En edes muista koska olisin siinä onnistunut. Tosin en kyllä myöskään muista, koska olisin viimeksi käyttänyt lainaamon palveluita. Luovuin toivosta itseni suhteen siinä vaiheessa, kun myöhästymisvelkoja alkoi kertyä jo muidenkin kaupunkien kirjastoihin. Koska ajallaan lainojen palauttaminen kerran oli niin hankalaa, päätin siirtyä lainaamisesta omistamiseen. Ja nyt ole siirtynyt ostamisesta sinulla-ei-ole-lupa-edes-katsoa-kaupassa-kirjoihin-päin vaiheeseen.

Olen siis lainakiellossa ja kirjanostolakossa. Ja varsinkin näin kirja-alejen huippukautena se jälkimmäinen tekee tiukkaa. Menin jopa niin pitkälle niksoissani, että surffailin erään kirjakaupan nettisivuilla ja klikkailin alekirjoja ostokoriin kiihtyvällä vimmalla. Kassalle päästyäni ja maksuhetken koittaessa, suljin koko selaimen hävittäen koko vaivalla aikaansaamani kirjalistan bittien taivaaseen. Tuo yritys huijata kirjafriikkiä sisälläni mukashoppailemalla, herätti huijaajassa itsessäänkin lähinnä huvittuneisuutta ja sääliä.

Huomenna on Siperiassa kirjamessut, joihin olen, muun huomisen menon peruuntuessa, antanut itselleni luvan mennä. Ihan vain katselemaan ja hipelöimään niitä totuuden torvia, rakkauden runsaudensarvia, rikosten tapahtumapaikkoja, fantasiamaailmoja ja monien, monien kauniiden sanojen koteja.

Rahat ja luottokortit jätän kotiin. Tai no, taidan kuitenkin vaihtaa karkkipäiväni lupaan ostaa yksi kirja. Vain yksi.

1 Comments:

At 1:27 ap., Blogger sea said...

Velkaannuttuani kirjastolle (markka-aikaan) pariin kertaan lähemmäs satasen edestä olin minäkin lähellä lopettaa koko lainaamisen. Vaan kirjastollapa on tähän ratkaisu! Maksullinen (1e/kk) aktiivi-piki-palvelu http://www.tampere.fi/kirjasto/iatest.htm joka muistuttaa sinua sähköpostiin lähentyvästä umpeutumispäivästä! Saat vielä itse päättää montako päivää aiemmin ilmoitus tulee. Äkkiäkös sitä sitten uusii lainan nettisivujen kautta tai käy palauttamassa jos sinne asti on asiaa. Pieni hinta älyttömän hienosta ja toimivasta palvelusta (sisältää paljon muutakin kun tuon muistutuksen).

 

Lähetä kommentti

<< Home