lauantaina, tammikuuta 15, 2005

erilaisia mielialoja

Täytettyäni lupaukseni nukkua tänään niin pitkään kuin nukuttaa, heräsin hieman yli kolme iltapäivällä, katseltuani unikuvia reilut 18 tuntia. Tuosta voisi päätellä, että tarvetta unelle oli.

Itsellä oli hyvä ja virkeä mieli nukuttuani lähes vuorokauden ympäri. Siitä sitten unesta toettuani soittelin kaverille onnitellakseni häntä vanhenemispäivästä ja sopiakseni illan ohjelmasta. Ihan hyväntuuliselta vaikutti juhlakalukin, vaikkakin oli sitä mieltä, ettei vanhenemissa ole enää mitään onniteltavaa. Onnittelin silti, vielä uudestaan *jokaisessa meissä asuu pieni piru*. Hih.
Seuraava puhelu olikin hieman erihenkinen. Ystäväni kumppani ei ollut ilmaantunut illan riennoista kotiin ja aamulla oli vaan tullut viesti sisältönään, sammuin, anteeksiantamatonta, huolta ja surua, parempi ehkä erota *tekstiviestillä suhteen lopettaminen pitäisi lailla kieltää, jotenkin niin kliinistä, etäistä ja helppoa*. Siinä sitten pidettiin reilun tunnin pituinen puhelinterapiasessio, jonka aikana ystäväni nautti aamupalakseen kolme viskikahvia. Ei kuulemma ruoka maistu. Kutsuin kylään ja lupasin syöttää, juottaa ja saunottaa, mutta ei kuulemma ollut seurakelpoinen. Ja rivienvälistä luin, että pieni toivo kumppanin ilmestymisestä kotiin ja kaiken olemisesta pahaa unta, eli vielä. Olen pikkuisen huolissani.
Päivän kolmas puhelinkeskustelu *mitenniin puhelin on kasvanut kiinni korvaani* oli taas iloluonteinen. Pitkään yhdessä olleen ystäväpariskuntani herrahenkilö oli aamulla kiikuttanut avokilleen herkkuaamiaisen vuoteeseen ja siinä sitten samalla notkahtanut polvilleen ja kosaissut. Myöntävä vastaus kera kyynelten oli kuulemma ollut tulos. Täksi illaksi siis jo toinenkin syy maljojen nostoon. Mukavaa.
Ja etteivät iloiset asiat pääsisi vaan voitolle päivän puhelusaldossa, niin keskutellessani juuri rengastautuneen pariskunnan kanssa puhelimessa oli puhelimeeni ilmaantunut viesti, joska sisältö suurinpiirtein seuraava "Kaikki miehet on ihan ..tun paskoja. Musta taitaa tulla miesvihaaja. ..ttu, että ..tuttaa." Ystäväni treffikaverista ei ollut kuulunut mitään, vaikka itse olikin treffeille hinkunut. Uusin ruoka, juoma, saunakutsun tälle toiselle ihmissuhteisiin pettyneelle ja nyt se otettiin ilolla vastaan.
Täällä sitä siis odotellaan saunan lämpenemistä mahat täynnä kanapastaa ja lasi täynnä hyvää punkkua. Miesvihaajankin mieli on jo kohonnut huomattavasti ja usko parempaan tulevaisuuteenkin on vilahdellut lauseissa. Iloiset asiat ja hyvät mielet jäivät sittenkin voitolle tänään. Hyvä niin.